tak to własnie działa wiec jak sie tak robi to teraz podjedź do kogos kto sie zna na alarmach i zapytaj czy twój alarm obsługuje domykanie szyb i poproś o aktywacje tego
falujące wolne obroty w Octavii
Zwiń
X
-
falujące wolne obroty w Octavii
Witam serdecznie
Już kilka razy dostałem od szanownych forumowiczów cenne uwagi, więc pozwalam sobie na kolejne pytanie.
Problem dotyczy obrotów na biegu jałowym - po prostu falują i silnik nie chodzi jedostajnie
Na co mam zwrócić uwagę, co wymienić albo o co pytać mechanika.
Auto ma silnik 1,6 GLXi 74kW z silnikiem AKL z 98r.
Zgóry dzięki za odpowiedź.
P.S. pod kireownicą na półce znalazłem takie dziwne czarne pudełko ze złączem (pisze na nim SKODA 12V - nie pasuje do tego gniazda diagnostycznego - pytanie może głupie ale po prostu nie wiem co to jest. Dodam ze mam centralny zamek - z kluczyka chodzi a z pilota nie - moze to jest jakiś moduł od centralnego ale tak naprawde to nie mam pojeciaJust Grisza
-
-
powiem wam ze przeczytałem na jakims innym forum wypowiedz mechanika z ASO mówił on o tym ze w nowych samochodach, skoda w taki sposób spełnia normy czystości spalin ustawiając tak centralki że silnik chodzi nie równo
zwróć uwage na czasy rozrządu i czy popychacze/uszczelniacze hydrauliczne działają prawidłowo
powiedz czy tak tylko na zimnym i czy gaz masz czy benzyne
Komentarz
-
-
panowie specjalisci od vaga...
w benzynie jest grupa ktora na podstawie matematycznych przeliczen z przeplywki ustala wysokosc auta nad poziom morza
ja nie pamietam ktora to 18,28 ale w benzynie to najprostsza metoda na diagnoze przeplywki
moze ktos podpowie...
[ Dodano: Czw 18 Sie, 05 18:53 ]
no co???????????nieeeeeeee ma chetnych do dyskusji????????????///nie pomogl ani razu
Komentarz
-
Komentarz